| ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR ISTEȚI

Despre noi


Educația copiilor începe cu educația părinților. Ca părinte, constați că dragostea nu e de ajuns... E nevoie să deprinzi și niște abilități, pentru a-ți educa sănătos copilul.

Asociația Părinților Isteți este un ONG fondat în 2007 care desfășoară activități sociale, de educație și cultură în rândul românilor de pretutindeni: copii, părinți și cadre didactice.

Asociația Părinților Isteți (API) militează și ajută părinții români și cadrele didactice să crească copiii într-un mod sănătos. API este constituită exclusiv pentru promovarea unor principii de educare pentru copii, educaţie prenanatală şi postnatală a părinţilor şi pentru realizarea unor scopuri caritabile, educaţionale, de pregătire şi perfecţionare profesională.

API derulează activități educaționale pentru copii, părinți și cadre didactice, arătând o preocupare constantă pentru stimularea dezvoltării și creșterii armonioase a acestora.

 

Principalele activități dezvoltate în cei peste 14 ani de funcționare

 • Campanie națională de informare și conștientizare cu privire la importanța timpului de calitate părinte-copil în dezvoltarea emoțională și psihologică a copilului. Campania, inițiată și desfășurată împreună cu Itsy Bitsy, a avut ca rezultat două reușite naționale: adoptarea legii “1 Iunie zi libera națională” și difuzarea națională a mesajului de interes public: “Pentru sănătatea emoțională a copilului dumneavoastră petreceți cât mai mult timp împreună cu el.”
 • Campanie strategică națională de prevenire și combatere a bullyingului, inițiată și derulată alături de Itsy Bitsy. Campania a avut ca rezultat adoptarea legii privind prevenirea și combaterea bullyingului în rândul elevilor, precum și elaborarea normelor metodologice de aplicare a acestei legi.
 • Campanii internaționale pentru sărbatorirea Zilei Naționale a României și pentru promovarea elementelor de tradiție, cultură și identitate națională în rândul familiilor cu copii români de pretutindeni.
 • Cursuri de creativitate și dezvoltare personală pentru copii.
 • Campanii sociale pentru copii, pe teme de alimentație sănătoasă, protecția mediului, inteligență emoțională.
 • Conferințe pentru părinți – „Ai copil. Învață să fii părinte”.
 • Campanii sociale pentru părinți, pe teme de alimentație, internet, sănătate, timp de calitate părinte-copil, dezvoltarea inteligenței emoționale, etc.
 • Campanii sociale adresate cadrelor didactice: Grădinițe fără Bullying în Sectorul 3 București (2017), Școli fără bullying în Sectroul 3 București (2018), Educație fără bullying în Sectorul 3 București (2020), Creștem în siguranță – Sectorul 2 București (2021).
 • Campanii pentru viitoare și proaspete mămici – Femei care inspiră (2021).

 
 • Nadia Tătaru
  Sunt un om cu lumini și umbre, care caută, învață și evoluează. Îmi place să creez conectare de la suflet la suflet. Mă preocup să ajut comunitatea și să construiesc cu sens. De asemenea, cred că orice vreau să îmbunătățesc în societate trebuie să înceapă cu schimbarea mea și fac efort conștient pentru asta. Îmi place să identific și să împlinesc nevoile copiilor, să îi ajut să se împuternicească, să își identifice talentele și să își împlinească menirea în viață. În viață am întâlnit oameni faini, împreună cu care am înfăptuit multe lucruri în ajutorul copiilor. Mă simt binecuvântată și sunt recunoscătoare pentru asta.
  Nadia Tătaru
  Președinte Asociația Părinților Isteți