Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României - 1 Decembrie 2021

 

Pe 1 Decembrie, copiii români de pretutindeni și-au activat iubirea de țară și au petrecut românește alături de Profesorul de Joacă Leon Magdan și personajele Itsy Bitsy, în cadrul evenimentului „Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României”.

Proiectul a fost organizat de Asociația Părinților Isteți și realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Itsy Bitsy și RePatriot.

Ajuns anul acesta la a doua ediție, evenimentul a reușit să-i aducă împreună pe românii din SUA, Canada și din țările Uniunii Europene, pentru a le reaminti de frumusețea locurilor și oamenilor din România, de farmecul limbii și culturii românești și de faptul că, indiferent de locul în care locuiesc, poartă în inimă dragostea de România.

Pe 1 Decembrie, românașii și româncuțele din toate colțurile lumii s-au prins într-o horă românească fără granițe și au luat parte la un eveniment interactiv live, în care au simțit bucuria și mândria de a petrece românește.

Alături de Profesorul de Joacă Leon Magdan și de personajele de la Itsy Bitsy, copiii au avut parte de 5 ore de joacă isteață românească, povești, poezii, cântece și dansuri, ghicitori, jocuri ale copilăriei românești și urări de „La mulți ani” de la personalități românești de top.

Cu ajutorul jocului ȚOMANAP, participanții la sărbătoare au făcut o călătorie virtuală prin regiunile istorice ale României, bucurându-se de ceea ce are țara noastră mai bun și mai frumos: atracții turistice, personalități, mâncăruri delicioase, natură încântătoare.

Petrecerea a fost realizată în colaborare cu sute de copii români din țară și din Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, Republica Modova, Canada, care au cântat, au dansat, au recitat și au urat României "La mulți ani!".

Urmărește mai jos evenimentul video interactiv din 1 Decembrie:

Cu ocazia evenimentului de 1 Decembrie, copiii români de pretutindeni au avut ocazia să participe la un concurs online în care și-au arătat dragostea de țară prin momente artistice dedicate Zilei Naționale, precum cântece, dansuri, poezii, scenete, datini sau obiceiuri.

Majoritatea momentelor realizate de copii în cadrul concursului au fost transmise în cadrul evenimentului „Copiii români de pretutindeni sărbatoresc Ziua Națională a României”.

De asemenea, la finalul petrecerii de 1 Decembrie au fost anuntati câștigătorii concursului, care vor primi în dar cărți, jocuri și alte materiale educaționale românești.

Câștigătorii sunt:

Premiul 1: copiii de la „Povestea Abecedarului” din Sevilla, Spania, conduși de doamna Andreea Elena Grigore.
Premiul 2: copiii de la Centrul Cultural Româno-German Ulm din Germania, conduși de doamna Mariana Iulia Filimon.
Premiul 3: copiii din satul Cișmichioi, Republica Moldova, conduși de doamna Inna Ianul.

În plus, au fost oferite trei mențiuni speciale, care vor ajunge la:

George Florea, din Marea Britanie.
Giulya-Elena si Iulian-Vasile Ciochina, din Germania.
Sonia Abrudan Caciora, din Oradea, Romania.
Regulamentul concursului este disponibil AICI.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.