Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României - 1 Decembrie 2021

Pe 1 Decembrie, copiii români de pretutindeni își activează iubirea de țară și petrec românește alături de Profesorul de Joacă Leon Magdan și personajele Itsy Bitsy, în cadrul evenimentului „Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României”.

Proiectul este organizat de Asociația Părinților Isteți și realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Itsy Bitsy și RePatriot.

Ajuns anul acesta la a doua ediție, evenimentul își propune să-i aducă împreună pe românii din SUA, Canada și din țările Uniunii Europene, pentru a le reaminti de frumusețea locurilor și oamenilor din România, de farmecul limbii și culturii românești și de faptul că, indiferent de locul în care locuiesc, poartă în inimă dragostea de România.

Pe 1 Decembrie, românașii și româncuțele din toate colțurile lumii sunt invitați să se prindă într-o horă românească fără granițe și să ia parte la un eveniment interactiv live, în care vor simți bucuria și mândria de a petrece românește.

Alături de Profesorul de Joacă Leon Magdan și de personajele de la Itsy Bitsy, copiii vor avea parte de 5 ore de joacă isteață românească, povești, poezii, cântece și dansuri, ghicitori, jocuri ale copilăriei românești și urări de „La mulți ani” de la personalități românești de top.

Mesajele de iubire pentru țară se vor ține lanț în zi de sărbătoare și vor fi transmise atât de copiii români din România, cât și de cei care locuiesc acum în țările Uniunii Europene, Canada sau SUA.

Evenimentul video interactiv din 1 Decembrie se va desfășura în intervalul 16:00 – 21:00 (ora României) și va fi transmis în direct, pe itsybitsy.ro și pe paginile de Facebook ale Asociației Părinților Isteți, Itsy Bitsy și ale altor parteneri ai proiectului, astfel că românașii și româncuțele din toată lumea vor putea urmări momentele pregătite cu ocazia Zilei Naționale a României.

Pentru a intra cum se cuvine în atmosfera de sărbătoare, familiile cu copii români de pretutindeni vor avea parte, în luna noiembrie, de activități de educație prin joc cu specific românesc, difuzate în programele radio Itsy Bitsy și transmise online, pe paginile de Facebook ale partenerilor.

De asemenea, copiii români de pretutindeni sunt invitați să participe, în luna noiembrie, la un concurs online, în care să-și arate dragostea de țară prin momente artistice dedicate Zilei Naționale, precum cântece, dansuri, poezii, scenete, datini sau obiceiuri.

Înscrierea la concurs se face completând formularul disponibil AICI.
Regulamentul concursului este disponibil AICI.

Mai mult, copiii care participă la concurs au ocazia să-și vadă momentele artistice în cadrul evenimentului „Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României”. De asemenea, câștigătorul concursului va fi desemnat în direct, în cadrul evenimentului din 1 Decembrie, iar personajele de la Itsy Bitsy îi vor oferi ca premiu un kit educațional constând într-o colecție de materiale educaționale românești.

Te invităm și pe tine, oriunde ai fi, să iei parte la acest eveniment.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.