Radio Boot Camp – școala de vară pentru copii, ediția 2023

 

Copiii de astăzi sunt creatori de conținut, dar și consumatori de informații on-line. Pentru ca ei să aleagă cât mai bine din noianul de conținut on-line, ei pot acum să urmeze cursurile unei școli de vară de jurnalism, creată de Asociația Părinților Isteți, în parteneriat cu Itsy Bitsy FM. Cursurile gratuite care vor avea loc în Parcul Al Ioan Cuza din București îi învață pe copii ce înseamnă să fii jurnalist, să lucrezi într-un radio sau cum este să fii DJ muzical.

Radio Boot Camp este o școală de radio pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care are loc în perioada 24 iunie – 26 august 2023, în fiecare sâmbătă, de la ora 18:00 la 21:00, în parcul Al.I. Cuza București.

Programul este organizat de Asociația Părinților Isteți împreună cu Itsy Bitsy și este finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Folosind metode diverse, dinamice și interactive, trainerii școlii de radio îi vor învăța pe copii noțiuni de bază despre jurnalismul radio, despre diverse formate de emisiuni radio și combinarea diferitelor materiale audio, precum și despre munca de echipă dintr-o emisiune radio.

În cadrul școlii, copiii vor fi susținuti să își dezvolte abilitățile de comunicare și creativitate, să afle noțiuni teoretice și practice de jurnalism, radio și muzică la cele trei ateliere in aer liber:

Atelierul de Jurnalism, unde copiii vor scrie stiri si reportaje pe diferite teme, vor face exerciții vocale și de dicție, vor învață despre formatul unei emisiuni radio. Copiii își vor prezenta creațiile jurnalistice în Radiomobilul Itsy Bitsy și vor fi auziți de părinții lor și de publicul din parc;

Atelierul de radio, unde copiii învață care sunt specializările oamenilor dintr-o echipă de radio, cum arată un studio, care este aparatura fără de care nu se poate emite dintr-un radio (microfoane, mixer, calculator şi soft de emisie, căşti, boxe etc.) și experimenteză prezentarea creaţiei lor jurnalistice chiar la microfon, în Radiomobilul din parc;

Atelierul de DJ muzical, unde copiii află cum funcționează un mixer, ce calități trebuie să ai ca să ai această meserie, cum pot “să butoneze” şi să mixeze piesele lor muzicale preferate.

Participând la cele trei ateliere copiii îşi îmbunătăţesc încrederea în ei, gândirea critică şi experimentează lucrul în echipă și pot chiar să descopere o meserie pentru viitor. In fiecare din cele 10 editii ale Radio Boot Camp, vor fi selectați 3 copii cu inclinatii spre jurnalism radio, care vor participa în direct la una dintre emisiunile Itsy Bitsy FM.

Un copil poate participa în mod gratuit la oricare din cele 10 ediții ale școlii de vară. Fiecare ediție va avea câte o emisiune tematică, ce va îmbina partea de teorie radio cu un domeniu preferat de copii.

Temele pe care vor lucra copiii de la Radio Boot Camp vor fi:

• 24 iunie – Recomandări pentru o vacanță reușită

• 1 iulie - Reporter în cartierul meu

• 8 iulie – Recomandări pentru o viață sănătoasă

• 15 iulie - Prezentarea eroului meu preferat

• 22 iulie – Interviu la minut

• 29 iulie – Prognoza meteo din lumea mea

• 5 august – Sportul meu preferat

• 12 august – Muzica mea preferată

• 19 august – Radio documentar despre animalul preferat

• 26 august – Reportaj din vacanță

Cursurile școlii de vară Radio Boot Camp sunt gratuite și sunt deschise tuturor copiilor între 6 și 14 ani. Participarea nu necesită înscrierea prealabilă. Aceasta se face la fața locului, în funcție de spațiul și timpul disponibil. Copiii pot participa la toate edițiile programului, la una sau doar la câteva cursuri.

Cum ajungi la Radio Boot Camp:

Pentru a ajunge la Radio Boot Camp recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun care ajung în zona Parcului Al.I. Cuza:

Stații Metrou: Dristor, Titan.

STB: Tramvaiele 1, 19, 23, 27, 40; Troleibuze 70, 79; Autobuze 101, 102, 135, 243, 253, 311, 330, 335, N104, N125.

Auto: În anii trecuți traficul în zonă a fost foarte îngreunat și vă recomandăm să parcati mai departe de parc, în zonele: Mall ParkLake, B-dul Baba Novac, B-dul Constantin Brancuși, B-dul Nicolae Grigorescu, B-dul Liviu Rebreanu, B-dul Camil Ressu.